Flocage:

Het gaat om een speciaal materiaal uitknippen (floc of flex) voor de indruk in één kleur op textiel (katoen, synthetisch of nylon). Deze techniek wordt rijkelijk voor sportuitrustingen gebruikt (truien, zakken…). Die vormt een voortreffelijk alternatief aan de serigrafie voor de kleine reeksen of de geïndividualiseerde productie (een naam of verschillend nummer op elke steun).

Flex en floc:

 

Flex is een thermo-solderen film aan transferpers en die zich snijd met behulp van een machine genaamd plotter. Deze techniek kan in functie van de trends en de verzoeken evolueren. Hun voordelen zijn veelvoudig: voortreffelijke verhouding kwaliteit/prijzen, sterke macht die brede reeks bedekt.

 

De floc is een thermoplakkende vinyl met een fluwelen aspect en aanvoelen, (dikte 500 microns). Deze transferfilm gebruikt zich op alle soorten textiel (katoen, polyester, acryl…) en niet bestreken gelijksoortige vezels. Hij snijdt zich eveneens aan plotter in beeld spiegel en brengt zich met behulp van een warmpers over. Deze reeks van floc biedt talrijke voordelen: uitstekende verhouding kwaliteit/prijzen, sterke bedektmacht, beschikbaar in brede reeks, die uitstekend aan het wassen wordt gehouden.

Wij drukken eveneens in vierkleurendruk op speciaal flex. Evenwel wordt deze techniek meer op een stijffster textiel dan een t-shirts aangepast zoals de zakken, windbreker enz….

De transfer

 

Deze techniek sluit bij die van de tijdelijke tatoeëring aan hoewel het hier om een overdracht door de hitte en niet door het water gaat. Zijn voordeel ligt aan het feit dat de 4 kleuren tegelijkertijd op het onderwerp worden neergezet. Het is één van de mogelijke technieken voor de verpersoonlijking van de textielsteunen en vooral voor t-shirts.

De sublimatie:

 

Per definitie, is de sublimatie de rechtstreekse overgang van een lichaam van stevige stand aan gasvormige stand. In een warmte sublimatie printer, wordt ink door pigment was vervangt. Die wordt aan dichtbij 200° C door micro-weerstanden verwarmd die over het hoofdindruk  worden verdeeld. Die gaat dus meteen van stevige stand aan gasvormige stand en is dan op het blad gepland, koelt zich aan haar contact af en wordt stevig weer. Om één punt van een gegeven kleurte drukken, stapelt de printer drie lagen van was van veranderlijke dichtheid (geel, magenta en cyan)die samen de gezochte tint zullen samenstellen, in een waaier van 16,7 miljoen kleuren.

In tegenstelling tot de indrukken aan straal van inkt die resoluties van alleen maar 300 p/pgeven, kunnen de printers aan warmtesublimatie een definitie bereiken die tot 9600 x 2400 p/p. gaat, de foto's die per sublimatie zijn verkregen, lijden sommigen kwijl niet. Deze indruktechniek die een specifieke inkt (subliembaar) gebruikt, is voor de druk van polyestertextiel bestemd, alsmede verschillende harde steunen die met een polyesterlak bij hun vervaardiging voorbestreken worden.

Deze techniek heeft een toenemend succes, en biedt talrijke voordelen waaronder: geen enkele technische kosten, noch film noch scherm; aangepast van eenheid met verpersoonlijking tot aan grote reeks; een perfecte teruggave en klaarheid van de kleuren; de voortplanting van uw beelden in hoge definitie (die van uw printer); een uitzonderlijke houding aan industriële wassen en in machine aan 90°C voor het textieldruk; een goede afwasmachinevastheid en een bescherming tegen het schuurmiddelheid van harde steunen; een indruk die in de maas van de textiel of onder het vernis polyester wordt geïncrusteerd, zonder het eerste aanraken van het product te wijzigen.

Het enkel nadeel van deze technologie: de onmogelijkheid om zeer netto zwart te verkrijgen want de zwarte kleur worden door superpositie van de drie kleuren in maximumdichtheid verkregen. Dit soort indruk is onaangepast voor de indrukken in zwart en wit. Met deze techniek bent u verplicht  met artikelen in 100% polyester en van lichte kleur te werken. Immers moet de kleur van indruk altijd donkerder zijn dan de te sublimeren steun.

MDF
De aanduiding MDF bedekt de materialen in plaat van een gelijk of hogere dikte dan 1,5 mm, die per droog procédé vanaf houtcellulose bevattende vezels, met toepassing van hitte en/of druk, in combinatie met een synthetisch bindmiddel worden verkregen, en waarvan de soortelijke massa gelijk of hoger is dan 600 kg/m ³.

ChromaLuxe ® by UNISUB ®

 

ChromaLuxe is een hoog roestvrij staal dat bijgevolg niet  magnetische is. Het roestvast staal bezit een hoge weerstand tegen oxydatie en bezit een hoge kwaliteit van corrosiewerend in talrijke natuurlijke en menselijke milieu's.  

De laag van ChromaLuxe is te fijn om zichtbaar te zijn wat betekent dat het metaal schitterend blijft. Hij is waterdicht aan water en aan lucht, die het metaal aan de onderkant beschermt.